سقز

سقز

 

شهر سقز در شمال غربی استان کردستان قرار دارد و دومین شهر بزرگ این استان است. سقز از شمال به استان آذربایجان غربی و شهرستان بوکان، از غرب به شهر بانه، از جنوب به شهر مریوان و از شرق به دیواندره نزدیک است. هم‌چنین از ناحیه جنوب غربی در نزدیکی کشور عراق قرار گرفته است. جمعیت این شهر طبق آخرین سرشماری انجام‌شده در سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۱۶۵,۰۰۰ نفر بوده است که اکثر اهالی آن پیرو دین اسلام و مذهب سنی هستند و به زبان کردی با گویش سورانی صحبت می‌کنند. در وجه تسمیه این شهر چنین می‌گویند که این منطقه زمانی سکونت‌گاه اقوام سکا (از اولین اقوام ساکن ایران در هزاره‌های پیش از میلاد) بوده است و این شهر در دوران باستان سکزی یا ساکز نام داشته است.

برای مسیریابی و رفتن به سقز اینجا کلیک کنید

تپه باستانی زیویه

تپه زیویه (گنکه سوراخ) مربوط به هزاره اول قبل از میلاد است و در شهرستان سقز، بخش زیویه، روستای زیویه واقع شده و این اثر در تاریخ ۴ دی ۱۳۴۶ با شمارهٔ ثبت ۷۶۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. از این تپه باستانی اشیا با ارزش بسیاری کشف شده که همگی در موزه ایران باستان قرار دارند.

برای مسیریابی و رفتن به قلعه زیویه اینجا کلیک کنید

مجموعه کاروانسرا و بازار قدیمی سقز

اين مجموعه در مركز اصلي شهر شامل بقايايي از راسته‌هاي بازار قديمي سقز به جاي مانده است با توجه به احداث مراكز تجاري در مجاورت آن همچنان به عنواني يكي از مراكز تجاري اصلي شهر محسوب مي‌گردد

 

دریاچه سد زرینه رود

وجود جزایر کوچک در داخل دریاچه این سد شرایط مساعدی را برای زیستگاه پرندگان مهاجر ایجاد کرده است و از لحاظ پرنده نگری بسیار حائز اهمیت است. همچنین حاشیه این سد و روستاهای آن مکان مناسبی برای حضور گردشگران فراهم شده است.

برای مسیریابی و رفتن به رودخانه زرینه اینجا کلیک کنید

 

مسجد دومناره

مسجد دو مناره از مساجد تاریخی دوران افشاریه شهر سقز است که در محله میان قلعه و در دامنه یگانه تپه تاریخی داخل شهر (یعنی نارین قلعه)، و در واقع در بافت قدیم شهر در خیابان امام خمینی و در پشت حسینیه قرار گرفته است. با توجه به روایت‌های محلی، بنای مسجد به زمان شیخ حسن مولان آباد که از عرفای حکیم و ریاضیدان مشهور دوره افشاریه بود، برمی‌گردد. نادر شاه افشار هنگام مسافرت به بغداد از منطقه سقز گذر کرد. شیخ حسن مولان آباد برای اهالی شهر سقز مسجدی درخواست کرد، نادر شاه افشار نیز فرمان احداث این مسجد را در بافت قدیم شهر سقز صادر کرد. هم‌اکنون این مسجد در بین بعضی از اهالی این منطقه، به مسجد شیخ حسن مولان آباد معروف است.

برای مسیریابی و رفتن به مسجد دو مناره اینجا کلیک کنید

 

منطقه سرشیو سقز

یکی از مناطق خوش آب و هوا و بکر با روستاهای زیبا و بافت معماری سنتی منطقه سرشیو سقز است که در نوار مرزی ایران با کشور عراق قرار دارد و مورد توجه گردشگران طبیعت گرد است که هر ساله در فصل بهار به این منطقه سفر می کنند.

سقز

کاوش در منطقه

نقشه‌ی شهر

پیام ها {{unread_count}}
گفتگو با: {{currentConversation.display_name}}
{{chat.display_name ? chat.display_name[0] : ''}}

{{chat.display_name}}

شما: {{chat.last_message.content}}

{{chat.unread_count }}