رئیس انجمن حرفه‌ ای گردشگری سلامت ایران گفت: تمام شهرهای کشور از شهریور ماه به سامانه جامع گردشگری سلامت ایران اضافه خواهند شد.

حسن نیکونام در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص سرانجام سامانه جامع مدیریت گردشگری سلامت ایران اظهار کرد: یکی از خلاءهای بزرگ در مدیریت گردشگری سلامت کشور عدم وجود سامانه آماری و نظارتی بود که به دلیل نبود شفافیت و وجود سامانه‌های مرتبط، وزارت بهداشت، وزارت میراث فرهنگی و وزارت امور خارجه به صورت سلیقه‌ای بر اساس تخلف چند آژانس، تمامی آژانس‌ها را تعطیل می‌کردند.

وی افزود: در حال حاضر با فرایندی که در سامانه ایجاد شده، شفاف‌سازی صورت خواهد گرفت و آژانسی که به صورت سالم فعالیت خواهد کرد از سمت ۵ وزارتخانه متبوع مورد حمایت قرار خواهد گرفت. علاوه بر این، اطلاعات این سامانه می‌تواند به نظام مدیریتی کشور کمک کند که در راس آن وزارت میراث فرهنگی و وزارت بهداشت به عنوان متولی قرار دارد تا در توسعه صنعت گردشگری سلامت از خروجی‌هایی که این سامانه در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد، استفاده شود.

نیکونام اضافه کرد: به عنوان مثال طی یک ارزیابی در قندهار افغانستان مشخص شد که نیاز به متخصص زنان در این منطقه بیشتر است و در همین راستا ایران می‌تواند تعدادی پزشک به عنوان بازاریاب در این نقطه مستقر کند تا بیماران بیشتری از این منطقه برای گردشگری سلامت ایران جذب شوند.

رئیس انجمن حرفه‌ای گردشگری سلامت ایران تصریح کرد: همچنین میزان مراجعات و نیازهای گردشگران سلامت به شهرهای مختلف ایران در سامانه وجود دارد که از طریق آن ظرفیت پذیرش و مراجعه بیماران در شهرهای ایران تسهیل و افزایش پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد: همچنین سامانه جامع مدیریت گردشگری سلامت می‌تواند به توسعه حوزه بهداشت، درمان و زیرساخت‌های گردشگری با علم و آگاهی به صورت شفاف‌ کمک کند و نقاط ضعف و قوت را نیز پوشش دهد.

نیکونام یادآور شد: دیتا و اطلاعات این فرایند به صورت آزمایشی در خراسان رضوی به خوبی جواب داده و با حمایت شورای راهبردی گردشگری سلامت مصوب شد که فرایند دریافت و نامه IPD حل شود و بیمارستان‌های دارای مجوز IPD از طریق سامانه در دسترس وزارت بهداشت و میراث فرهنگی قرار بگیرند.

وی ادامه داد: این فرایند با حمایت وزارت میراث فرهنگی و شورای راهبردی گردشگری سلامت آماده و مقرر شده تا از ۱۵ خرداد پس از خراسان رضوی به صورت آزمایشی در چند استان دیگر آغاز به کار کند. این اتفاق نویدبخش آینده روشنی در این حوزه مدیریتی است که امیدوارم از اوایل شهریور ماه تمام کشور در فاز نهایی به این سامانه اضافه شوند.

گفتنی است که سامانه جامع مدیریت گردشگری سلامت ایران با هدف ساماندهی وضعیت ورود، خروج و خدمات‌دهی به گردشگران سلامت راه‌اندازی شده است و تمامی فرآیندهای مرتبط با گردشگری سلامت استان خراسان رضوی در تمامی بخش‌ها از جمله دفاتر مجاز گردشگری سلامت، بیمارستانها، پزشکان، مراکز درمانی مجاز به پذیرش بیماران بین الملل و مترجمان از ۱۵ اردیبهشت در این سامانه بارگذاری شده است.