برای بزرگنمایی نقشه روی آن کلیک کنید
شهرستان مریوان در غرب استان و شهرستان مریوان در 100 کیلومتری شمال غرب سنندج واقع شده است. میانگین بارندگی سالانه مریوان بیش از 800 میلی متر در سال است و به همین دلیل پرباران ترین منطقه استان محسوب می شود. مریوان مهمترین منطقه استان کردستان از نظر تجاری و گردشگری است و دریاچه زریبرکه در 2 کیلومتری غرب این شهرستان قرار دارد و مهمترین جاذبه گردشگری استان به شمار می رود. موقعیت جغرافیایی مریوان در مجاورت مرز و وجود اجناس ارزان قیمت خارجی، فاصله نزدیک با مرکز استان، آب و هوای مطبوع و محیط طبیعی، جنگل و کوهستان، در کنار زیبایی و شکوه بی نظیر دریاچه زریبار، مریوان را به شهرت جهانی تبدیل کرده است. مهمترین استان گردشگری به طوری که این شهر به دلیل وجود یک مرکز خرید ارزان در تمام طول سال مملو از گردشگران و مسافران است.
زریبار یکی از بزرگترین چشمه های طبیعی جهان است. تاریخ ایجاد آن مربوط به پایان دوره دوم زمین شناسی یا آخرین دوره شکل گیری رشته کوه های زاگرس می باشد. این دریاچه هزاران سال به مریوان سرسبز حیات و آبادانی بخشیده و همواره نظاره گر سرنوشت مردم این منطقه بوده و چون در شادی ها و غم ها شریک بوده بخشی از هویت مردم را در دل خود حفظ کرده است. به عنوان یک میراث ارزشمند به همین دلیل زریبار در ادبیات و فولکلور ما نقش بسزایی داشته و منبعی برای پند آفرینی، ضرب المثل ها، ترانه ها، بیت ها، افسانه ها و... بوده است.
در میان جاذبه های فراوان مریوان، دریاچه زریبار زیبایی خاصی دارد. دریاچه زریبار یا به عبارتی تالاب آب شیرین زریبار بزرگترین چشمه آب شیرین خودجوش جهان است.
دریاچه زریبار در هر چهار فصل، جلوه های زیبا و منحصر به فردی دارد و شرایط مناسبی را برای قایق سواری، ماهیگیری، شکار و شنا برای ساکنان بومی منطقه و گردشگران فراهم می کند. آب این دریاچه از چشمه های خودبخودی در بستر دریاچه تامین می شود. و اطراف آن را کوه های پوشیده از جنگل احاطه کرده است. یکی از شگفتی های زریبار جزایر متحرکی است که در آنجا وجود دارد.
پرنده نگری در تالاب زریبار
در بهمن ماه 1392 همزمان با روز جهانی دریاچه ها، تیم پرنده نگری زریبار با توجه به ظرفیت موجود در شهرستان به صورت تخصصی فعالیت خود را آغاز کرد. آمار قبلی که تعداد پرندگان زریبار را از 40 گونه به 70 گونه ثبت کرده بود به 165 گونه افزایش یافت و با سایر گونه های خارج از دریاچه حدود 250 گونه در مریوان مشاهده می شود.
قلعه امام بر فراز کوه امام در ارتفاع 1600 متری در جنوب مریوان قرار دارد. نام کوه «امام» برگرفته از نام شیخ احمد بن الانبار النعیمی الحسنی است که در سال هشتم توسط امیر حمزه بابان به امامت جماعت «مزغوت سوره» منصوب شد. قرن هجری.
بر قله اول کوه قبرستان قلعه، بقایای مزغوته سواره و ویرانه های خانه های قلعه نشینان باقی مانده است. مزغوته سوره از دیرباز یکی از مراکز علمی، دارالعلم منطقه کردستان و مهد پرورش علمای نامی منطقه بوده است.
قله دوم به قلعه شاه نشین معروف است. از یکی از سنگ های این قله، تراس و ایرانی تراشیده شده است که در زمان صلح محل استراحت و در زمان جنگ پناهگاه خوبی برای عمره بوده است. از این تراس می توانید منظره ای زیبا و دلنشین از دشت مریوان و دریاچه زریبار را مشاهده کنید. درست در زیر تراس شاه نشین، بقایای آب انبار قلعه دیده می شود که حاوی آب مورد نیاز اهالی قلعه است. آب این آب انبار یا از آب باران و یا از اهالی قلعه تامین می شود. بلندترین قله کوه امام، قلعه زندان است که محل نگهداری اسرا و اسرا بوده است. آنچه مشخص است این است که این مکان به دلیل ارتفاعی که دارد به عنوان زندان انتخاب شده است تا کمتر بتوان از آن فرار کرد. این قلعه تا سال 1066 هجری قمری رونق داشت، اما در آن سال به دستور «سلیمان خان» والی اردکان که از متحدان «شاه صفی» بود، همراه با قلعههای ظلم، حسن آباد و پلنگان ویران شد. و مردم ساکن آنجا نیز نابود شدند. منتقل شدند.
این کوه اکنون تبدیل به تفرجگاهی شده است که مشرف بر دریاچه زیبای زریبار و شهر مریوان است. و شما می توانید زیبایی غروب شگفت انگیز خورشید را در اینجا تماشا کنید.
یکی از جاذبه های شگفت انگیز برای دوستداران طبیعت در روستای دره تفه قرار دارد که میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی است.
سال ها پیش یک جفت لک لک روی تیرهای برق این روستا لانه ساختند که یکی از آنها بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست داد. پس از این اتفاق مردم روستا تصمیم گرفتند با هزینه شخصی برای آنها تیرک بسازند. هر نوع خطری برای این لک لک ها باشد.
با این کار اعتماد لک لک ها جلب شد و اکنون بیش از 10 جفت لک لک روی این تیرک ها و حاشیه روستا لانه ساخته اند.
در واقع این یک رابطه مسالمت آمیز بین انسان و طبیعت است که در مورد زیبایی آن چیزی نگفته ایم.
آبشار گویله یکی از مناطق دیدنی شهرستان مریوان است که در مسیر مریوان - سقز قرار دارد و در فصل بهار یکی از زیباترین و دیدنیترین نقاط منطقه به شمار میرود. این آبشار در نزدیکی روستایی به همین نام قرار دارد. این آبشار یکی از آبشارهای خطی است که بیشترین جریان آب را در فصل بهار دارد. شرایط فیزیوگرافی منطقه به گونه ای است که تمام آب کوه بالادست جمع شده و این آبشار را به عنوان یک پدیده ژئومورفولوژیکی زیبا به وجود آورده است.
دشت بیلو در 15 کیلومتری شهر مریوان قرار دارد. پوشش گیاهی مناسب این دشت و چشمه های آب گوارا و همچنین جنگل های اطراف، تعداد زیادی از ساکنان شهر و روستاهای اطراف را در خود جای می دهد. مردم به خصوص در روز و روزهای تعطیل ساعت ها در دامان طبیعت زیبا و سرسبز دشت می گذرانند. زمین های اطراف این دشت در گذشته برای کشت برنج مورد استفاده قرار می گرفت.
با توجه به وجود ارتفاعات مهم در شهرستان مریوان، همه ساله تعداد زیادی از کوهنوردان و دوستداران طبیعت به قله ها و دامنه های کوه های این منطقه صعود می کنند که می توان به قله سلطان آگزتو در مسیر مریوان به سقز رسید. قله میراجی نزدیک روستای نی، کوه قلعه برد نزدیک روستای چور،
پل گران یکی از جاذبه های تاریخی و گردشگری شهرستان مریوان است که بر روی رودخانه ای به همین نام بنا شده است.
این پل تاریخی در 10 کیلومتری شمال شرقی شهر مریوان قرار دارد. در ساخت آن از ساروج، سنگ، گچ و آجر استفاده شده است.
پل گران دارای دو دهانه شش ضلعی در وسط رودخانه و دو پایه متصل به ارتفاعات طرفین رودخانه و دارای سه دهانه است.
این پل 42 متر طول، 9.5 متر عرض و 6 متر ارتفاع دارد. از آنجایی که این پل مسیر مریوان - سنندج را به هم متصل می کرد، در زمان حکومت اردلان در زمان صفویه مرمت شد، اما پیشینه تاریخی آن به دوره قاجاریه می رسد و تا سال 1320 هجری شمسی مورد استفاده قرار می گرفت. پل گران در تاریخ ۴ اسفند ۱۳۷۹ با شماره ۳۵۹۱ در فهرست آثار ملی کشورمان به ثبت رسید.
مریوان شهر جهانی صنایع دستی (کلاش)
کلاش مریوان یکی از بهترین و مهم ترین صنایع دستی استان به شمار می رود، رویه این کفش از نخ نخ بافته شده و زیره آن از پارچه فشرده ساخته شده است، به همین دلیل کلاش سبک، نرم، انعطاف پذیر است. و مناسب برای محیط کوهستانی. . کلاش در شهریور 1395 به عنوان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید، صنعت کلاش برای بیش از 4500 نفر در مریوان به طور مستقیم اشتغالزایی کرده است و با ساخت شهرک صنایع دستی می توان کارگاه های آموزشی و تولیدی بیشتری در منطقه ایجاد کرد. در طول سالیان متمادی این صنعت در خانه رایج بوده و به سن و جنسیت خاصی تعلق ندارد. کلاش سال هاست که توانسته معیشت بسیاری از خانواده های منطقه را تامین کند. مریوان امروز به عنوان یک افتخار در سطح جهانی با برند کلش شناخته می شود.
مقاله های ویژه
بهترین برنامه برای سفر شما این است که از طرف سقز که به شهرستان مریوان می آید به این شرح است: 1-بازدید از آبشار گویله 2-بازدید از سد گاران 3-بازدید از پل تاریخی گاران پلان های داخل شهر را بر اساس مدت زمانی که می مانید میتوانید برنامه ریزی کنید.
مقاله های ویژه
شما میتوانید در ادامه مطلب تمامی تور های تعریف شده به مقصد مریوان را ببینید
مقاله های ویژه
جهت رزرو لیدر های رسمی بین المللی ایرانگردی و جهان گردی به ادامه مطلب بروید